HumanIQ

Libanonweg 14
8051 NV  Hattem

T +31 6 53879876
info@humaniq.nl

Twitter heeft waarde voor Customer Service

De sociale website Twitter.com heeft waarde als marketingtool en als communicatiekanaal met consumenten. Uit onderzoek van Burson-Marsteller en Proof Digital Media blijkt dat Twitter de populairste sociale website is onder bedrijven in de Fortune 100. Via Twitter kunnen gebruikers berichten plaatsen met een maximum van 140 tekens.

Bureau Tangram heeft becijferd dat Nederland circa 500.000 twitteraars telt. Een deel van de geregistreerde gebruikers maakt weinig tot geen gebruik van het account. Circa 7% twittert dagelijks. Wereldwijd genereert de site dagelijks rond de 20 miljoen berichten. Twitteraars kunnen op elkaar reageren. Voor meelezers is het gesprek lastig te volgen, want een pagina bevat slechts de helft van de conversatie. Publistat heeft bijna 73.000 Nederlandstalige berichten op Twitter geanalyseerd. Zo wordt zichtbaar welke onderwerpen, bedrijven of producten door twitteraars worden besproken. Aegon werd in de maand juli bijvoorbeeld in 184 twits genoemd, terwijl Albert Heijn 476 keer ter sprake kwam.

Twitter leent zich tevens voor customer service. Klagende klanten kunnen via de site worden opgespoord, en vervolgens kan de helpdesk met hen in contact treden om het probleem op te lossen.